Innovaties en Ontwikkelingen

Of het nou gaat om de productie van kozijnen, de fabricage van gevelelementen of het leveren van aanvullende services aan bouwbedrijven; wij houden de trends in de branche nauwlettend in de gaten.

 

De kozijnenfabriek van Stam & Landman aan het Nijverheidsplein in Heerhugowaard is onlangs uitgebreid met een nieuwe houtloods en is voorzien van nieuwe machinerie. Er zijn een nieuwe pennen- en profieleerbank geïnstalleerd. Deze investering verkort de steltijden en maakt een hogere productie mogelijk. Stam & Landman heeft bewust gekozen voor stand alonemachines. Die garanderen flexibiliteit en continuïteit. Mocht er immers onverhoopt een machine uitvallen, dan heeft dat geen negatieve gevolgen voor de rest van het productieproces. Als eventuele back-up staan voor dat geval ook nog de oude machines paraat.

 

Gevelelementen Noord-Holland beschikt sinds april 2008 zelfs over een geheel nieuw bedrijfspand in Heerhugowaard. Om een snellere levertijd te garanderen, is het productieproces vernieuwd. Er is onder meer een eigen zaagstraat geïnstalleerd. Ook in de nieuwe huisvesting van Gevelelementen Noord-Holland is aandacht besteed aan duurzaamheid; belangrijk voor een leverancier die zelf veel duurzame producten aanbiedt. In een houtkachel wordt al het restafval uit de fabriek verbrand. Met de energie die dit oplevert, wordt het pand verwarmd. Met het oog op het milieu worden in het productieproces overigens enkel watergedragen verven gebruikt.